Szakmai kérdések, rutinpálya és pincetűz

2015. május 26. 15:47

Megyei Szakmai Tűzoltó Versenyt rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 26-án, Miskolcon.

A megmérettetést, melyen a megye kilenc hivatásos tűzoltó-parancsnokságának csapatai vettek részt, három helyszínen –a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, valamint a város egyik tanpályáján- bonyolították le.

A szakmai kérdéssor kitöltésén túl, a gépjárművezetők rutinpályán bizonyították ügyességüket, végül az egységeknek egy szimulált pincetűznél kellett beavatkozniuk. Utóbbinál a szakmai fogások előírásszerű, pontos alkalmazása mellett, egy füsttel telített pincébe hatoltak be a tűzoltók, ahonnan egy sérültet és egy gázpalackot is ki kellett hozniuk. A versenyt az nyerte, aki a tesztet a legkevesebb hibaponttal, a gyakorlati feladatokat pedig a legrövidebb időn belül teljesítette a meghatározott szakmai szempontok alapján.

A rendezvény ünnepélyes eredményhirdetésén Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át a legjobb csapatnak járó vándorkupát, s egyben megköszönte az aktív részvételt a versenyzőknek, valamint elismeréssel szólt a magasszintű szakmai felkészültségükről.

Csapat kategória:

  1. helyezett: Sátoraljaújhelyi HTP
  2. helyezett: Kazincbarcikai HTP
  3. helyezett: Encsi HTP

Irányítói kategória:

  1. helyezett: Pacza Csaba tű. hdgy.
  2. helyezett: Csabai Tamás tű. zls.
  3. helyezett: Kazsik Sándor tű. fhdgy.

Gépjárművezetői kategória:

  1. helyezett: Tóth Gyula tű. ftőrm.
  2. helyezett: Budányi Árpád tű. zls.
  3. helyezett: Gergely Roland tű. ftőrm.

Beosztotti kategória:

  1. helyezett: Bogacskó Márk tű. zls.
  2. helyezett: Stipula Máté tű. őrm.
  3. helyezett: Révész Ádám tű. őrm.

 

Gratulálunk az eredményekhez!

 

Fotó: Dojcsák Dávid tű. szds.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap