Favágásban versengtek a tűzoltók

2014. október 16. 18:26

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. szervezésében másodszor rendezték meg október 16-án az Országos Tűzoltó Favágóversenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fónagyságon.

A település második alkalommal adott otthont az ,,Északerdő Kupának”, amelyen az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint területi és helyi szerveinek állománya mérhette össze technikai tudását, ügyességét, kitartását és gyorsaságát egyéniben és csapatversenyben egyaránt.
 
A rendezvényen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Zay Adorján, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a versenyzőket. Örömmel jegyezték meg, hogy idén is számos versenyző érkezett a már hagyományosnak tekinthető országos megmérettetésre.
 
A bajnokság, amelyet idén már a nemzetközi versenyszabályzatban foglaltak alapján rendeztek meg, öt versenyszámot – döntés, szerelés, kombinált és lánckímélő darabolás, gallyazás – foglalt magába. A versenyre húsz, egyenként háromfős csapat regisztrált, közülük az állhatott dobogóra, amelyik a versenyszámokat a legrövidebb idő alatt, a legkevesebb hibaponttal teljesítette. A bíráló bizottság az egyéni eredmények összegzése alapján állapította meg a csapatverseny helyezéseit.
 
Az alábbi eredmények születtek:
 
Egyéni kategória:
I. helyezett: Gerőcs János tű. főtörzsőrmester (Miskolc Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
II. helyezett: Kmetz Szabolcs tű. törzsőrmester (Encs Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
III. helyezett: Pankotai Zoltán tű. hadnagy (Miskolc Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
 
Csapatverseny:
I. helyezett: Miskolc Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata
II. helyezett: Encs Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata
III. helyezett: Veszprém Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata

(A további eredmények megtekinthetők a fotógalériában.)
 
A díjakat Lipták Attila tűzoltó dandártábornok és Papp Gyula, az Északerdő Zrt. erdészeti vezérigazgató-helyettese adta át.

Gratulálunk az eredményekhez!

 

Fotó: Dojcsák Dávid tű. százados

Szöveg: BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap