A legerősebb tűzoltók versenyeztek

2014. augusztus 16. 20:30

Szoros küzdelemben mérhették össze erejüket megyénk tűzoltói Mezőkövesden, hiszen ma került megrendezésre a megyei TFA (Toughest Firefighter Alive) verseny.

Harmincnégy versenyző vett részt a megmérettetésen, amelyre megyénk minden tűzoltó-parancsnokságáról érkeztek tűzoltók. A „küzdelem” megkezdése előtt Szunyog Zoltán tűzoltó alezredes, megyei igazgató-helyettes köszöntötte a megjelent versenyzőket és a lelkes szurkolókat. Beszédében kitért arra, hogy örül annak, hogy nagy számban történtek nevezések, valamint kiemelte a megyék közötti összetartás fontosságát, hiszen az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról is érkezett egy csapat. Balesetmentes és sportszerű versenyzést kívánt minden résztvevőnek. A versenyszámok olyan fokozott fizikai igénybevételnek tették ki a tűzoltókat, amelyekkel a beavatkozások során is találkozhatnak. A páros a rajthelyről indulva elfutott a „hordó pakolás” helyszínére, ott 10 db (5db 40kg, 5db 50 kg) hordót raktak át az 1 méter magas raklapról a 10 méter távolságra lévő földön fekvő raklapra. Ezt követően fekvő gumiabroncs ötszöri átforgatása következett bójákon belül, majd 2-2 db kigurított állapotú tömlő felezős feltekerése és a tűzoltó szerre való elhelyezése volt a feladat. A páros mindkét tagja megismételte a versenyszámokat a pályán visszafelé tartva. Nehezítette a feladatokat, hogy a csapattagok csak együtt indulhattak tovább a következő állomáshoz.

Az erőpróba látványosan illeszti be a tűzoltók mindennapi munkáját a versenyszerűen mérhető keretek közé. A feladatokat a lehető leggyorsabban kellett teljesíteni a versenyzőnek, védőfelszerelésben.

Eredmények:

I.helyezett: Mezőkövesdi HTP csapata        5,25

Csörgő Gábor tű. ftőrm.

Czudar Richárd tű. tőrm.

II. helyezett: Miskolc KVK                                5,37

                                                                 Ladinszki Levente tű. tzls.

                                                                 Czirba Róbert tű. őrm.

III. helyezett: Mezőkövesd HTP                         5,38

                                                                 Tóth József tű. ftőrm.

                                                                 Farkas Lóránd tű. zls.

A legerősebb „legidősebb” tűzoltó címet Nácsa Bálint tűzoltó őrnagy, a Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka nyerte el.

Összesített eredmények

Fotó: dr. Hudák Andrea tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap