Elsőként segítettek a bajbajutottakon

2014. március 14. 09:30

Kiemelkedő helytállásért és bátor magatartásért elismerésben és tárgyjutalomban részesültek a katasztrófavédelem hivatásos tagjai március 12-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Molnár Péter tűzoltó hadnagy, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka, valamint Kónya József tűzoltó zászlós, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka vehetett át elismerést az országos katasztrófavédelmi igazgatótól.

A 3-as számú főúton súlyos közúti baleset történt 2014. február 21-én, ahol egy személygépkocsi és egy személyszállító kisbusz frontálisan ütközött. A két, hazafelé tartó tűzoltó is szemtanúja volt a balesetnek, akik saját gépjárművükkel keresztbe állva lezárták az érintett közlekedési sávokat, majd megkezdték a helyszín felderítését, közben telefonon tartották a kapcsolatot a területileg illetékes megyei műveletirányítással. A személygépjármű utasain már nem tudtak segíteni, de a kisbusz 12 utasa közül azokat, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek, kimentették a járműből, a súlyosabb sérülteket helyben rögzítették, helyzetüket stabilizálták a mentők kiérkezéséig. Kiemelkedő helytállása elismeréseként főigazgatói ajándéktárgyat vehetett át Kónya József tűzoltó zászlós, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka. Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója soron kívül előléptette tűzoltó főhadnaggyá Molnár Péter tűzoltó hadnagyot, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokát.

Fotó: BM OKF

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap