Segítünk, ahol tudunk

2014. február 20. 08:26

Elismerésben részesült a három mezőkövesdi hivatásos tűzoltó, akik betörőket értek tetten Mezőkövesden a Patak utcában január 31-én este.

A rendőrség feladatát segítő tevékenységük elismeréséül tárgyjutalomban részesítette dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya Orosz Péter Gábor tűzoltó hadnagyot, Hegedűs József tűzoltó főtörzsőrmestert, valamint Kiss József Gergő tűzoltó törzsőrmestert, akik a mezőkövesdi tűzoltó laktanya szomszédságában lévő családi házba lakatlefeszítés módszerével behatolni szándékozó, ismeretlen elkövetőket tetten érték és a rendőri intézkedésig visszatartották.

A betörési kísérlet napján este fél tíz körül szokatlan, furcsa zajokra lett figyelmes a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka, amely egy közeli lakóépülettől jött, ahol illetéktelen személyek a kapun lévő lakatot próbálták leverni. A szolgálatparancsnok két kollégájával azonnal az elkövetők feltartóztatására sietett, akiket sikeresen bekerítettek és a rendőrség helyszínre érkezéséig feltartóztattak. Az eset során személyi sérülés nem történt.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap