Csongrád megye nyerte az úszóbajnokságot

2014. február 18. 20:43

A Készenléti Rendőrség Hős utcai uszodájában szálltak vízbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idei úszóbajnokságának résztvevői. A megmérettetést a főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte. Az esemény különlegességét az adta, hogy míg tavaly csak hetvenen vettek részt a bajnokságon, az idén már több mint száznegyvenen neveztek a megmérettetésre.

Az idei első országos pontszerző úszóbajnokságon huszonkét csapat képviseltette magát, minden megyei igazgatóság, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központja, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ is küldött versenyzőket. A bajnokság célja a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek állománya figyelmének felkeltése az aktív sportolási lehetőségekre, a versenyszellem és az egészséges életmód kialakítására. A versenyt Palotai Zsolt Gábor tű. ezredes, fővárosi igazgatóhelyettes nyitotta meg. Kiemelte, hogy az úszásnak a tűzoltók életében nagy szerepe van, hiszen akár naponta szükségük lehet e tudásra vízből mentés során. A versenyzők női és férfi kategóriában, korosztályokra bontva, különböző úszásnemekben indultak, így száz- és kétszáz méteres mell-, gyors-, hát- és pillangóúszásban, illetve férfi- és vegyesváltóban is rajthoz álltak. A verseny problémamentesen, óvás és sérülés nélkül, jó hangulatban zajlott le.
 
A csapatok versenyében első lett a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, megelőzve a fővárosi versenyzőket, és a harmadik helyen végzett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttest.
 
A díjakat az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, dr. Demény Ádám tű. ezredes, Varga Ferenc tű. dandártábornok, fővárosi igazgató, dr. Gubicza József tű. ezredes, a főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályvezetője, valamint a szervezőbizottság elnöke, dr. Molnár Zsuzsanna tű. ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság humánszolgálatának vezetője adta át. A díjátadás után az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke úgy fogalmazott, hogy fontos mérföldkő a szervezet sportéletében a mostani bajnokság, mert a tavalyihoz képest megduplázódott az indulók száma. Egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a Belügyminisztérium közelgő úszóbajnokságán is számítanak a kollégák részvételére és helytállására.

Szöveg: BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap