„Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozata elismerés

2013. április 20. 00:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség 2013. április 20-án Megyei Küldött Közgyűlést tartott, ahová meghívást kapott Lipták Attila tűzoltó ezredes, megyei igazgató is.

 

A közgyűlésen dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Csóra György, a megyei szövetség elnöke a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntette ki Lipták Attila tűzoltó ezredes urat.

A kitüntetés odaítélésének indoklásában elhangzott, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgató támogatja a polgárőr mozgalom tevékenységét. Tanácsaira, szakmai szerepvállalására mindenkor számíthat a polgárőrség.

A polgárőr mozgalomban huzamosabb idő óta tevékenykedő, kiemelkedő eredményeket elérő polgárőrök, a pártoló tagok, valamint polgárőr egyesületek munkájának erkölcsi elismerésére az Országos Polgárőr Szövetség arany, ezüst és bronz fokozatú érdemkeresztet adományoz – a hozzátartozó oklevéllel együtt.

Az érdemkereszt arany fokozata adományozható:

  • annak a polgárőr vezetőnek, együttműködő szerv vezetőjének, valamint polgárőrnek, aki a polgárőr mozgalom érdekében legalább 10 éve kiemelkedő tevékenységet végez és munkájával jelentősen hozzájárult a település, régió közbiztonságának javításához, a polgárőr mozgalom társadalmi elismeréséhez.
  • annak a polgárőrnek, aki szolgálatban önfeláldozó magatartásával, életét, testi épségét fenyegető veszélyhelyzet vállalásával járult hozzá bűncselekmények megelőzéséhez, elhárításához, tetten ért bűnelkövető elfogásához, káresemény megelőzéséhez vagy hatásainak csökkentéséhez.
  • annak a polgárőr egyesületnek, amely a település közbiztonságának érdekében kiemelkedő tevékenységet végez.                                                                                                                                                                                     Az ünnepség zárásaként Lipták Attila tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató elismeréseket adott át a katasztrófavédelem és a polgárőrség együttműködése területén mutatott kiemelkedő tevékenységet nyújtó polgárőröknek.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap