Elismerés a miskolci tűzoltónak

2013. március 28. 00:00

Nemzeti ünnepünk, március tizenötödike alkalmából ünnepséget rendeztek a Belügyminisztériumban. A rendezvényen tizenegy, a katasztrófavédelem állományába tartozó kolléga vehetett át elismerést, előléptetést.

 

A Belügyminisztérium ünnepségén, amelyen részt vett Dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató is, Kontrát Károly parlamenti államtitkár mondott ünnepi beszédet.

Az államtitkár beszédét ünnepi műsor követte, majd Pintér Sándor belügyminiszter köztársasági elnöki és belügyminiszteri elismeréseket, előléptetéseket adott át. A katasztrófavédelem kötelékéből tizenegyen részesültek valamilyen elismerésben.

A belügyminiszter Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Berzi Tamás tű. törzsőrmestert, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága beosztott tűzoltóját, aki a Sajó folyón melles csizmában való átkelés után, kihúzós létrával, mentőkötéllel a kezében kezdte meg a körülbelül húsz méter magas fán rekedt személy mentését. A létra azonban nem volt elég hosszú ahhoz, hogy a bajban lévő emberhez elérjen, ezért Berzi Tamás vállalta, hogy a mozgását nagyban nehezítő mellesnadrágban is felmászik a fára. Kiemelkedő fizikai erőnlétének köszönhetően végül elérte a fán rekedt emberhez, majd mivel a sérült kezdte elveszíteni az eszméletét, a törzsőrmester testi épségét kockáztatva, egyéni védőeszközével rögzítette a férfit. Miután saját biztonságos rögzítését kötél segítségével megoldotta, több mint egy óráig a sérült mellett maradt, egészen a barlangi mentők kiérkeztéig.

A törzsőrmester úrnak gratulálunk!

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap