A katasztrófavédelem idén is pályázatokkal segíti a roma fiatalokat

2013. január 23. 00:00

A katasztrófavédelem évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a roma fiatalok minél szélesebb köre ismerje meg a hivatásos állományba történő felvételi eljárás módját és menetét, emellett a szervezet gondot fordít arra is, hogy a már állományba került emberek a lehető legkönnyebben beilleszkedjenek, őket mentorálja. Ez a munka az idén is folytatódik.


A katasztrófavédelem az Országos Roma Önkormányzattal és a megyei roma önkormányzatokkal együttműködve azt a célozta meg, hogy felkelti a roma fiatalok katasztrófavédelmi pálya iránti érdeklődését, és arra ösztönzi őket, hogy az új rendszerű, moduláris tűzoltó szakképzést válasszák. Éppen ezért a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában meghatározottak alapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már második alkalommal hirdeti meg a tűzoltó szakképzés keretén belül a roma fiatalok támogatására szolgáló pályázatát. 
 
A február 4-én induló szakképzésre vonatkozó pályázati felhívás elkészült, erre a képzésben résztvevő roma származású fiatalok jelentkezhetnek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a tervek szerint tizenöt hátrányos helyzetű pályázónak nyújt fejenként húszezer forint kiegészítő támogatást az esélyegyenlőség biztosítása érdekében.
 
A BM OKF további együttműködés keretében az Országos Roma Önkormányzattal közösen cselekvési programot dolgoz ki a 2013-2014-es évre vonatkozó szakmai teendőkre, valamint a pályaválasztási, pályaorientációs feladatokra, a toborzásra és a támogatási rendszer bővítésére.

Pályázati felhívás
Pályázati adatlap
 
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap