Lépcsőfutó Országos Bajnokság

2012. szeptember 24. 00:00


Több mint száz egyéni indulóval és körülbelül feleennyi párossal szeptember 22-én került megtartásra a 2012. évi országos lépcsőfutó bajnokság a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezésében.
 
A megmérettetésre vállalkozók egyénileg vagy párban vágtak neki a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri, huszonkét emeletes elméleti tömjének. A szintenként húsz lépcsőfok leküzdésére hivatásos, önkormányzati, önkéntes egyesületi és létesítményi tűzoltók egyaránt vállalkozhattak idén is, négy korcsoportban mérték az eredményeket.
 
Csabai Tamás és Dakos Tamás, a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának tagjai is nekivágtak a több mint négyszáz lépcsőfok megmászásának. Elmondták, városukban a legmagasabb épület is csak kilencemeletes, ezért vagy ott gyakoroltak, vagy a hegyre futottak fel.
 
A 39-49 korcsoportban a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság főtörzsőrmestere, Bukta Tamás egyéni indulóként ötödik helyezést ért el.
 
A 30-39 korcsoportban a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség őrmestere, Bártfai István egyéni indulóként negyedik, Tóth Krisztián hadnagy a Tokaji Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja 29. helyezést ért el.
 
A 29 év alattiak korosztályából Zelei Ádám őrmester a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományának tagja harmadik, Panyi József a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulója 13., Vályi Lajos a Mezőcsáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja 14. helyezést ért el.
 
Cudar Richárd a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság törzsőrmestere a 62. helyezést érte el.
 
Pauska Krisztián, a tiszaújvárosi TMM Kft. versenyzőjemegnyerte a létesítményi tűzoltók egyéni kategóriáját, és abszolút egyéniben is ő érte el a legjobb eredményt. Krisztián mögött kollégái futottak be: Benőcs Zoltán amásodik, míg Tóth Zsolt a nyolcadik helyre.
 
Gratulálunk az elért eredményekhez! 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap