Egy tűzoltó a szabadsága alatt is tűzoltó

. .


Laczkó Zsolt tűzoltó törzsőrmester, az Encsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltója jól megérdemelt pihenését töltötte egy szántódi szálloda szobájában, amikor füstszagot érzett. A folyosóra kilépve észrevette, hogy a szemközti szoba ajtaja alatt füst gomolyog a folyosóra és bent tűz fényét is látta. A tűzoltó törzsőrmester azonnal szólt a recepciósnak, megkérte, hogy hozza a szoba kulcsát és értesítse a tűzoltóságot, majd egy falról leakasztott porral oltó készülékkel bement a szobába, ahol az asztal, egy laptop, falilámpa, ruhanemű és a falon lévő lambéria égett. Kollégánk a porral oltó készülékkel eloltotta a tüzet, majd egy vizes lepedővel az arca előtt visszament a sűrű füsttel teli szobába, és miután meggyőződött arról, hogy a veszély elhárult, megkezdte a szellőztetést.
A kiérkező tűzoltóknak így már csak az utómunkálatokat kellett elvégezniük, bajtársunk gyors és szakszerű beavatkozásnak hála személyi sérülés nem történt, valamint a nagyobb anyagi kárt is megelőzte.
 
Laczkó Zsolt tűzoltó törzsőrmestert,szolgálati időn kívül tanúsított hősies magatartásaelismeréseként az augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen Lipták Attila tűzoltó ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tárgyjutalomban és oklevélben részesítette. 
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap