Az 5. hét jelentősebb káresetei

2023. február 06. 12:44

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 203 alkalommal riasztották, amiből 99 műszaki mentés volt.

Kamion alá szorult egy ember az M30-as autópálya encsi kihajtójánál január 31-én. Az encsi hivatásos tűzoltók hidraulikus emelővel kiszabadították a sofőrt a jármű alól és átadták őt a mentőknek, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Ózdon, a Vasút utcában február 02-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek három vízsugárral fékezték meg és fojtották el a lángokat, amelyek a húsz négyzetméteres melléképület egészét érintették. Az eset során senki sem sérült meg, a tűz nem terjedt át a lakóházra.

Kigyulladt családi ház különálló kazánháza Miskolcon, a Marek József utcában február 03-án. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy gépjárműfecskendővel vonultak az ingatlanhoz, majd egy gyorsbeavatkozó sugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, amely csak a hat négyzetméteres kazánházat érintette. A tűz keletkezésének idején egy ember tartózkodott a helyiségben, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Garázstűz miatt vonultak a tűzoltók Mezőnyárádra, a Vasút útra február 04-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a lángokat. A tűz a tizenöt négyzetméteres, különálló garázs tetőszerkezetét érintette. Az eset során senki sem sérült meg.

A hivatásos egységeknek több mint ötvenszer kellett beavatkozni a kidőlt fák és lehasadt ágak eltávolítása miatt február 04-én. Legtöbbször a tiszaújvárosi tűzoltókat riasztották, ők tizenöt helyszínen dolgoztak. Taktaharkányban és Miskolcon egy-egy lakóház tetőborítását rongálta meg a szél, Tiszaújvárosban pedig két társasházi ingatlan erkélyüvege jelentett veszélyt a járókelőkre. A vármegyeszékhelyen egy kidőlt fa megrongált egy személygépkocsit is. Az események során nem történt sérülés.

Árokba hajtott és felborult egy kisbusz, Mezőcsát határában február 05-én. A járműben ketten utaztak, ők a mezőcsáti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni az autót. Az egység dugólétrával és egy teherautó csörlőjével rögzítette a szinte függőlegesen álló járművet, áramtalanított és megszüntette az üzemanyagfolyást.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap