Az 1. hét jelentősebb káresetei

2022. január 10. 10:20

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 99 alkalommal riasztották, amiből 30 műszaki mentés volt.

Tűz keletkezett egy lakóházban Göncruszkán, a Fő utcában január 04-én. A gönci és az encsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó elhagyta az épületet. A lángokat, amelyek a tetőszerkezetet és az egyik szobát érintették, az egységek eloltották, majd lebontották a tető veszélyessé vált részeit. Az eset miatt a ház lakhatatlanná vált, egy ember elhelyezésében a rokonai segítettek. A munkálatok során a tűzoltók arra a megállapításra jutottak, hogy a tűz, a kéménybe épített gerendánál keletkezett.

Tűz keletkezett egy családi házban Borsodnádasdon, a Vajdavár úton január 04-én. Az ózdi és a pétervásárai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fojtották el a tüzet, amely egy emeleti szobát teljes terjedelmében, a fölötte lévő födémet és tetőt pedig tíz négyzetméteren érintett. A lángoló helyiségből egy felforrósodott gázpalackot hoztak ki, majd hűtöttek vissza a tűzoltók. Az eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Teljes terjedelmében égett egy családi házzal egybeépített melléképület Szendrőben, a Táncsics utcában január 07-én. A szendrői és a bódvaszilasi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt három háztartási gázpalack felhasadt. Az egységek három vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűz nem terjedt át a lakóházra. A harminckét négyzetméteres melléképület kazánházként is üzemelt, így az ingatlan fűthetetlenné vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy családi házban Alsóvadászon, a Fő utcában január 09-én. A lángok az épület külön bejáratú lakrészében csaptak fel. Az encsi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakó megpróbálta eloltani a tüzet, azonban nem járt sikerrel. Az egységek egy vízsugárral elfojtották a lángokat, amelyek három négyzetméteren érintették a berendezési tárgyakat, és két háztartási gázpalackot kihoztak a házból. A tűz a kéménytisztító nyílásra helyezett deszka miatt keletkezett.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap