A 45. hét jelentősebb káresetei

2021. november 15. 10:38

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 101 alkalommal riasztották, amiből 25 műszaki mentés volt.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház szobájában Mezőzomboron, a Temető utcában november 09-én. A lángokat, amelyek az érintett helyiség feletti tetőrészt is megrongálták, a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi házban Kisgyőrben, a Kossuth Lajos utcában november 09-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó elhagyta az épületet. A tüzet, amely egy szobát érintett teljes terjedelmében, valamint a tetőt is megrongálta néhány négyzetméteren, az egységek eloltották és átvizsgálták a házat. A mentők egy embert kórházba szállítottak. 

Teherautóba hajtott egy személygépkocsi az M3-as autópálya 131-es kilométerszelvényében, Mezőkövesd térségében, a Nyíregyháza felé vezető oldalon november 10-én. A műszaki mentést a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egységek egy embert kiemeltek a személyautóból, átadták a mentőknek és áramtalanították a gépkocsit.

Gázpalack robbant fel és tűz keletkezett egy családi házban Bodrogkeresztúron, a Rákóczi utcában november 11-én. Egy helyiségben berendezési tárgyak égtek és a tetőszerkezet is lángra kapott. A tüzet a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés, azonban az épület lakhatatlanná vált.

Tűzeset miatt lakhatatlanná vált egy családi ház Miskolcon, a Csermőkei úton november 11-én. Az épület két helyisége, födém- és tetőszerkezete égett teljes terjedelmében. A miskolci hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet, majd átvizsgálták az ingatlant. Az eset során nem történt sérülés, a lakó elhelyezésében a rokonai segítettek.

Egy második emeleti társasházi lakás égett Miskolcon, a Katowice utcában november 12-én. A káresethez a miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek kimenekítették a lakókat és eloltották a tüzet, amely egy lakást és egy erkélyt  érintett. A tűz miatt nyolcvankét embernek kellett elhagyni a négyemeletes épületet, közülük a  mentők hármat kórházba szállítottak.

Tűz keletkezett egy lakóházban Bogácson, a József Attila utcában november 14-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó elhagyta az épületet. Az egységek eloltották a lángokat és átvizsgálták a házat, amelynek két helyiségét érintette a tűz. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Tűz miatt vált lakhatatlanná egy családi ház Vajdácskán, az Akác utcában november 14-én. Az egységek kiérkezése előtt a lakók két sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak a házból. A lángokat, amelyek két helyiséget érintettek és a tetőszerkezetet is megrongálták, a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók fojtották el. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap