A 35. hét jelentősebb káresetei

2021. szeptember 06. 12:45

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 116 alkalommal riasztották, amiből 42 műszaki mentés volt.

Menetrend szerint közlekedő autóbusszal ütközött egy személygépkocsi Hejőkeresztúron, a Mezőcsáti utcában szeptember 01-jén. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a mentőkkel közösen két embert kiemeltek az autóból.

Kigyulladt egy társasház lépcsőházában lévő villanyóra szekrény Putnokon, a Kossuth úton augusztus 02-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták a háromemeletes épületet. Az egységek a tüzet eloltották és átvizsgálták az ingatlant, valamint átszellőztették a lépcsőházat. A veszély megszüntetése után mindenki visszatérhetett az otthonába.

Kigyulladt egy teherautó motortere Miskolcon, a Pesti úton szeptember 03-án. A parkolóban álló jármű lángjait a tulajdonos és az ott tartózkodók porral oltóval próbálták elfojtani. A tüzet végül a miskolci hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során nem történt sérülés.

Két mikrobusz ütközött az M3-as autópálya 183-as kilométerszelvényében, Görbeháza térségében, a Nyíregyháza felé vezető oldalon szeptember 04-én. Mindkét autó elhagyta az úttestet, az egyik az árokba borult, egy leakadt járműszállító pótkocsi pedig a belső szalagkorlátnak csapódott. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Árokba hajtott egy kisteherautó az M3-as autópálya 128-as kilométerszelvényében, Mezőkövesdnél, a Nyíregyháza felé vezető oldalon szeptember 05-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és feszítővágóval kiszabadítottak két embert az autóból.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap