A 48. hét jelentősebb káresetei

2020. november 30. 09:28

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 96 alkalommal riasztották, amiből 27 műszaki mentés volt.

Gyertya okozott tüzet egy lakóházban, Mezőkeresztesen, a József Attila utcában november 23-án. Egy égve felejtett gyertya miatt gyulladtak meg a közelében felhalmozott eszközök egy asztalon, ahonnan a tűz a függönyre és az ablakkeretre is átterjedt. A lángokat a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Kigyulladt egy hétvégi ház Miskolcon, a Málnás dűlőn november 24-én. A teljes terjedelmében lángoló, harminc négyzetméteres, faszerkezetű épület lángjait a megyeszékhely hivatásos tűzoltói oltották el. Az egységek kiérkezése előtt egy ember kijött a házból, őt a mentők kórházba szállították. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált.

Kigyulladt egy üresen álló, bontásra váró raktárcsarnok műanyag tetőborítása Sajókeresztúr külterületén november 24-én. A épület teteje körülbelül ötszáz négyzetméteren égett. A tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották, munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az eset során nem történt sérülés.

Egy családi ház tetőszerkezete égett Ároktőn, a Petőfi utcában november 24-én. A teljes terjedelmében lángoló tetőt a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók oltották el. A munkálatokban a mezőcsáti önkéntes tűzoltók is részt vettek. Az eset során nem történt sérülés, azonban a negyven négyzetméteres ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy családi házban Vattán, a Rákóczi utcában november 25-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett a százharminc négyzetméteres épület. Az egységek négy vízsugárral eloltották a tüzet, átvizsgálták a házat és két háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált.

Kigyulladt egy használaton kívüli lakóház november 29-én Sályon, a József Attila utcában. A tűz egy helyiséget érintett és a tetőszerkezetre is átterjedt. A lángokat a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap