A 38. hét jelentősebb káresetei

2020. szeptember 21. 11:33

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 149 alkalommal riasztották, amiből 34 tűzoltás volt.

Gépi földmunka végzése közben megrongálódott egy gázvezeték Golopon, a Kossuth Lajos utcában szeptember 17-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók száz méteres biztonsági zónát jelöltek ki a gázszivárgás körzetében és biztosították a helyszínt. A veszély megszüntetéséig tizenkét családi házból hét lakónak kellett távozni. Az események során nem történt sérülés.

Két személygépkocsi ütközött Forrón, a Fő utcában szeptember 19-én. Az encsi hivatásos tűzoltók az egyik járműből egy embert szabadítottak ki feszítővágó berendezés segítségével. Az egységek a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. 

Gáztűzhely közelében tárolt étolajos flakon gyulladt meg egy negyedik emeleti lakásban, Tiszaújvárosban, az Árpád utcában szeptember 20-án. A tűz miatt egy aeroszolos dezodor felrobbant és kitört egy szobaablak. A helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a lakást, lánggal égést már nem tapasztaltak.

Mintegy kétezer darab hengerbála gyulladt meg, Bőcs külterületén szeptember 20-án. A miskolci, a szerencsi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hétfő kora reggelre fojtották el a lángokat. Az egységek munkáját két munkagép segítette, az események során nem történt sérülés. 

Fotó: illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap