A 21. hét jelentősebb káresetei

2020. május 25. 10:22

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 115 alkalommal riasztották, amiből 41 tűzoltás volt.

Kerítés közé szorult egy kisebb méretű őzbak Kazincbarcikán, az Irinyi János utcában május 18-án. A helyi hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki a megrémült állatot, majd szabadon engedték.

Egy mezőgazdasági jármű és tűzifa égett egy családi ház udvarán, Cserépfalun, a József Attila utcában május 20-án. A tűz a szomszéd lakóház tetőszerkezetét is megrongálta néhány négyzetméteren. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy háztartási gázpalack felhasadt a tűzben. Az egységek két, hegesztéshez használt oxigén-palackot visszahűtöttek és elfojtották a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy lakóházzal egybeépített melléképület Prügyön, a Móricz Zsigmond utcában május 21-én. A lángok a főépület tetőszerkezetére és két helyiségére is átterjedtek. A káresetet a szerencsi hivatásos tűzoltók számolták fel, az egységek két sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az ingatlanból. A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Kigyulladt egy harminchat négyzetméter alapterületű hétvégi ház Miskolcon, a Kishajtás dűlőn május 22-én. A tűz a szomszédos ingatlan tetőszerkezetét is megrongálta néhány négyzetméteren. A miskolci hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy lakóházban Mezőcsáton, a Kardos dűlőn május 22-én. A helyi hivatásos tűzoltók egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak az épületből és két vízsugárral eloltották a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg, azonban a negyven négyzetméteres ingatlan lakhatatlanná vált.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Putnokon, a Bajcsy-Zsilinszky úton május 24-én. A tüzet az ózdi hivatásos tűzoltók oltották el, az egység kiérkezése előtt a jármű utasai kiszálltak az autóból. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotó: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap