A 13. hét jelentősebb káresetei

2020. március 30. 11:26

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 315 alkalommal riasztották, amiből 203 tűzoltás volt.

Lángok csaptak fel egy száz négyzetméter alapterületű családi házhoz épített ötven négyzetméteres melléképületben Damakon, a Dózsa György utcában március 24-én. A tüzet, amely a lakóház tetőszerkezetére is átterjedt, a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek egy oxigén, valamint egy acetilén gázpalackot hoztak ki a tűzzel érintett helyiségből és gondoskodtak a hűtésükről. Az acetilén palackot mesterlövész ártalmatlanította. Az események során senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt. 

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Sajóládon, a Bem apó utcában március 24-én. A huszonöt négyzetméteres, kazánházként használt helyiségben tűzifa és szén égett. A tüzet a tiszaújvárosi és a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. A lángok a lakórészre nem terjedtek át. Az eset során senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Tűz keletkezett egy telephely tárolójában Miskolcon, a Győri kapuban március 27-én. A huszonhét négyzetméter alapterületű, könnyűszerkezetes építményben faanyagok égtek. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek benzinnel teli kannákat, valamint tíz darab háztartási gázpalackot és kéziszerszámokat hoztak ki a tárolóból. Az eset során senki sem sérült meg.

Harmincegy helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szabad területen keletkezett tűz miatt március 29-én. A tűzzel érintett területek nagysága néhány négyzetmétertől tíz hektárig terjedt. Bodrogolaszi határában másfél, Nyékládháza külterületén öt, míg Ládbesenyőnél tíz hektáron égett le a száraz növényzet. Az események során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház konyhájában Rudabányán, a Gvadányi József utcában március 29-én. A tüzet a szendrői hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották és egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak a helyiségből. Az eset során senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Fotó: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap