A 3. hét jelentősebb káresetei

2020. január 20. 11:41

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 106 alkalommal riasztották, amiből 38 műszaki mentés volt.

Gépi földmunka közben átszakítottak egy gázvezetéket Mezőkövesden, a Rákóczi utcában január 14-én. A helyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és áramtalanították a biztonsági zónába eső ingatlanokat. A gázszolgáltató a hibát elhárította, a veszély megszüntetéséig tizenegy lakóházból összesen huszonhárom embernek kellett távozni. Az eset során nem történt sérülés.

Lakóházban keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók Tarcalra, a Haladás utcába január 15-én. A tűz egy helyiséget érintett, a lángokat a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották. Az egységek egy sértetlen háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből és átvizsgálták a házat. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy melléképület Miskolcon, a Külső csabai utcában január 16-án. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy háztartási gázpalack felhasadt. Az egységek három vízsugárral eloltották a tüzet és átvizsgálták a negyven négyzetméter alapterületű épületet. Az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy lakóház szobájában Felsővadászon, az Ady Endre utcában január 16-án. Az encsi hivatásos tűzoltók eloltották a helyiségben lángoló berendezési tárgyakat és átvizsgálták az épületet. Az eset során senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Miskolc külterületén, az Őzugró dűlőn január 18-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a húsz négyzetméter alapterületű, életvitelszerűen használt épület tüzét és átvizsgálták a házat. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Árokba sodródott egy személygépkocsi a 37-es számú főúton Felsőzsolca határában január 18-án. A miskolci hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével két embert kiszabadítottak a járműből és áramtalanították az autót. A mentők a sérülteket kórházba szállították.

Fotó: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap