Műszakilag megfelelően működő szén-monoxid érzékelőkről


Műszakilag megfelelően működő szén-monoxid érzékelőkről

 

Szakszerűen üzembe helyezett gázkészülékekkel, és a levegő-utánpótlás biztosításával, a megfelelő tüzelőanyaggal, valamint a rendszeresen ellenőrzött/ felülvizsgált gázkészülékkel és égéstermék-elvezetőkkel megelőzhetők a szén-monoxid-mérgezés okozta tragédiák.  

 

Kiemelt szerepe van a tragédia megelőzésében, hogy szakember helyezze üzembe a fűtő- és gázkészülékeket. A fűtőberendezés vásárlás előtt is indokolt szakember javaslatát kikérni, kezdve a légtér felmérésétől, a levegő utánpótláson keresztül – a műanyag nyílászáró cseréje/megléte – az egyéb, azonos légtérben lévő nyílt égésterű berendezések vizsgálatán át.

 

Az alattomos és életveszélyes szén-monoxid gáz detektálására és figyelemfelhívására az alábbi linken elérhető bevizsgált és jó műszaki paraméterekkel rendelkező érzékelőket javasolja megvásárolni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság.

 

A szén-monoxid-érzékelők – a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által elvégzett laboratóriumi tesztek alapján összeállított – pozitív és negatív listája itt olvasható: