Hírek


A 40. hét jelentősebb káresetei
2019. október 07. 10:42
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 174 alkalommal riasztották, amiből 94 műszaki mentés volt.

Letért az útról egy kamion az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 161-es kilométerszelvényben október 01-jén. A jármű az út menti árokban áll meg, miután több fát is kidöntött. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont és feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a vezetőfülkében rekedt sofőrt. Az egységek a sérültet átadták a mentőknek.

Kigyulladt egy családi ház villanyóra szekrénye Tiszadorogmán, a Rév utcában október 01-jén. A tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok megpróbálták megfékezni a lángokat, azonban a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A káresetet a mezőcsáti hivatásos tűzoltók rövid időn belül felszámolták, a tető csak néhány négyzetméteren rongálódott meg. Az eset során nem történt sérülés.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete és tetőtere Izsófalván, a Szabadság úton október 01-jén. A tüzet a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet. A munkálatok során az egységek három háztartási gázpalackot távolítottak el a házból, amelyek közül egyet visszahűtöttek. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált.

Villanyoszlopnak ütközött egy kamion a 3-as számú főút 212-es kilométerszelvényében, Csobád határában október 04-én. Az encsi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a vezetőfülkében rekedt sofőrt és átadták a mentőknek.

Szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt vonultak a tűzoltók egy társasházi lakásba Kazincbarcikára, az Építők útjára október 05-én. A helyi hivatásos tűzoltók gázérzékelő készülékkel méréseket végeztek a lakásban, amely során megemelkedett szén-monoxid-szintet mutatott ki a műszer. Az egység átvizsgálta és átszellőztette a helyiségeket, a mentők két embert kórházba szállítottak. A szén-monoxid-szivárgást egy meghibásodott gázüzemű fűtőberendezés okozta.

Fotó: Illusztráció