Hírek


A 36. hét jelentősebb káresetei
2019. szeptember 09. 11:11
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 73 alkalommal riasztották, amiből 20 műszaki mentés volt.

Lesodródott az útról és fának csapódott egy személygépkocsi a Mezőcsát és Hejőkürt közötti úton, a tiszatarjáni elágazásnál szeptember 03-án. A mezőcsáti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították az autó sofőrjét, akit a mentők kórházba szállítottak.

Lesodródott az útról és fának csapódott egy kisbusz a 39-es út 3-as kilométerszelvényében, Encs és Gibárt között szeptember 05-én. A járműben négyen utaztak, közülük egy embert az encsi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki feszítővágó berendezés segítségével. Az ütközés következtében mind a négy utas sérüléseket szenvedett.

Két személygépkocsi karambolozott Múcsony és Kazincbarcika között 06-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók a két járműből összesen két embert szabadítottak ki feszítővágó berendezés segítségével. Az egységek a sérülteket átadták a mentőknek.

Tűz keletkezett egy szabadtéri hulladéktárolóban Kazincbarcika vegyipari területén szeptember 06-án. A tüzet a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos, valamit a helyi főfoglalkozású létesítményi tűzoltók oltották el. A megyei katasztrófavédelmi mobil labor a kárhelyszínen és a környező településeken mérőműszeres vizsgálatokat végzett, az eset során egészségügyi határértéket meghaladó veszélyes anyag koncentráció nem került a levegőbe. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, sérülés nem történt.

Összeütközött egy autóbusz és egy gépkocsi a 3-as főút Miskolc és Mályi közötti szakaszán szeptember 06-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítővágó berendezés segítségével egy embert kiszabadítottak az autóból és áramtalanították a járműveket.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház szobájában Ózdon, a Szőlőkalja utcában szeptember 07-én. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, egy gázpalackot pedig kihoztak az épületből. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Fotó: Illusztráció