Hírek


A 32. hét jelentősebb káresetei
2019. augusztus 12. 10:35
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 98 alkalommal riasztották, amiből 73 műszaki mentés volt.

Nagy mennyiségű papírhulladék gyulladt meg egy mezőkövesdi telephelyen, a Lövői úton augusztus 06-án. A helyi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet, miközben a közeli épületeket is védték a lángoktól. A munkálatokat egy munkagép is segítette, amellyel a mintegy négy méter magasan és kétszáz nézetméternyi területen felhalmozott hulladékot bontották meg. A tűzben senki sem sérült meg.

Kamion és egy személygépkocsi karambolozott a 37-es főút 31-es kilométerszelvényében augusztus 08-án. Az ütközés következtében a személyautó az árokba sodródott és a tetejére borult, a kamion üzemanyagtarálya pedig kigyulladt. A műszaki mentést a szerencsi hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egységek a tüzet eloltották, áramtalanították a balesetben érintett járműveket és feszítővágó berendezések segítségével három embert kiszabadítottak a személyautóból.

Két személygépkocsi karambolozott a 26-os számú főúton, a sajókeresztúri elágazásnál. Az ütközés következtében az egyik autó motortere kigyulladt. A tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották és áramtalanították a járműveket. A mentők három embert kórházba szállítottak.

Két lakóház is lakhatatlanná vált a tűz miatt augusztus 09-én délután. Putnokon, a Kígyó úton egy hetven négyzetméter alapterületű ingatlan három helyisége és tetőszerkezete égett. A tüzet az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el. Szendrőn, az Akácos utcában egy családi ház konyhájában berendezési tárgyak gyulladtak meg. A káresetet a helyi hivatásos tűzoltók számolták fel. Sérülés egyik esetnél sem történt, a lakók elhelyezésében hozzátartozók és rokonok segítettek.

Fotó: Illusztráció