Hírek


A 23. hét jelentősebb káresetei
2019. június 11. 10:14
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 97 alkalommal riasztották, amiből 40 műszaki mentés volt.

Kamionbaleset miatt vonultak a tűzoltók az M3-as autópálya 149-es kilométerszelvényébe június 05-én. Az esethez a tiszaújvárosi, a mezőcsáti és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, a mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek rögzítették az autópálya felüljárójáról lelógó kamiont és egy létraszer segítségével kiszabadították a vezetőfülkében rekedt sofőrt. A mentésben részt vett a Hajdú-Bihar megyei regionális műszaki mentőbázis és egy szolgáltató cég daruja is. A kamiont visszahelyezték az úttestre, a vontatmányt kerekeire állították, a tűzoltók eltávolították a veszélyt jelentő szalagkorlátelemeket. Az eset során sérülés nem történt.

Villámcsapás miatt gyulladt ki egy takarmánytároló Sajóhídvégen, az Ady Endre utcában június 07-én. Mintegy hatszáz darab kisméretű bála égett teljes terjedelmében az ötven négyzetméter alapterületű, faszerkezetű építmény alatt. A tüzet a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották.

Árokba sodródott, fának ütközött és felborult egy kisteherautó Tarcalon, a Sport téren június 08-án. A műszaki mentést a szerencsi hivatásos tűzoltók végezték el. Az egységek áramtalanították a járművet és feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a sofőrt.

Fotó: Illusztráció