Hírek


A 19. hét jelentősebb káresetei
2019. május 13. 14:51
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 56 alkalommal riasztották, amiből 32 műszaki mentés volt.

Két személygépkocsi ütközött össze Miskolcon a Petőfi Sándor térnél május 07-én. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak. Az egység feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadított egy embert az egyik autóból és áramtalanította az ütközésben érintett járműveket. A mentők egy sérültet kórházba szállítottak.

Kigyulladt egy boltként használt épület tetőszerkezete Arnóton, a Petőfi Sándor utcában május 08-án. A tűzesethez a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók vonultak, munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A beavatkozás idejére az egyik közeli lakóházból négy embernek kellett ideiglenesen távozni. Az egységek a tüzet eloltották, a veszély megszüntetése után mindenki visszatérhetett az otthonába. Az eset során nem történt sérülés.

Autótűz miatt vonultak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói Miskolcra, az Örs utcába május 11-én. A teljes terjedelmében lángoló, benzinüzemű személygépkocsi tüzét az egységek eloltották és visszahűtötték a jármű átforrósodott részeit. Az eset során senki sem sérült meg. A laktanyába történő visszavonulás közben a tűzoltók egy földön fekvő embert pillantottak meg az egyik buszmegállóban, akinek a segítségére siettek és a mentők kiérkezése előtt sikerült újraéleszteniük.

Tűz keletkezett egy életvitelszerűen használt hétvégi házban Miskolcon, a Nagy Kerekhegy dűlőn május 12-én. Az épület egyik helyiségében berendezési tárgyak gyulladtak meg. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói  eloltották, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Fotó: Illusztráció