Hírek


Idén százmillió forinttal több támogatást kaptak az önkéntesek
2018. december 06. 15:22
Sikeres elbírálásban részesültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködésben álló önkéntes szervezetek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2018. évi pályázatán.

Idén összesen hétszázmillió forint támogatást osztott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés terhére. A pénzből százmillió forintot az önkéntes mentőszervezetek kaptak, a fennmaradó összeg pedig a tűzoltó egyesületekhez került. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében harminckét önkéntes tűzoltó egyesület pályázott sikeresen, amely eredményeként 23 690 001 forint összértékben kaptak támogatást a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységükhöz szükséges technikai eszközparkjuk javítására, valamint az üzemeltetési költségek és az önkéntes tűzoltók oktatására. Az önkéntes mentőszervezeteknek szóló pályázati lehetőséget tíz önkéntes mentőcsoport használta ki, ezáltal 3 516 252 forint összértékű támogatáshoz jutott.

A pályázaton nyert felszereléseket Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Tóth Attila tűzoltó alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató-helyettes adta át december 5-én és 6-án, a Tiszaújvárosi, a Miskolci, az Encsi és a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. szds.


 

Kapcsolódó képek:

Idén százmillió forinttal több támogatást kaptak az önkéntesek Idén százmillió forinttal több támogatást kaptak az önkéntesek Idén százmillió forinttal több támogatást kaptak az önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<