Hírek


A 48. hét jelentősebb káresetei
2018. december 03. 15:26
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 105 alkalommal riasztották, amiből 58 tűzeset volt.

Tűzifa gyulladt meg egy családi ház pincéjében Mezőcsáton, a Pozsonyi utcában november 29-én. A káresetet a helyi katasztrófavédelmi őrs egysége és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók számolták fel. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, az ingatlan lakható maradt.

Kazánház és egy tároló helyiség égett Taktaharkányban, a Honvéd utcában. A szerencsi hivatásos tűzoltók elfojtották a családi házzal egybeépített melléképület tüzét és átvizsgálták az ingatlant. A lángok a lakóépületre nem terjedtek át, az eset során senki sem sérült meg.

Szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt vonultak a tűzoltók Szerencsre, a Lipták János utcába december 01-jén. A helyi hivatásos tűzoltók gázérzékelő készülékkel méréseket végeztek a családi házban, amely során megemelkedett szén-monoxid-szintet mutatott ki a műszer. Az egység átvizsgálta és átszellőztette az ingatlant, a mentők a lakókat kórházba szállították. A szén-monoxid-szivárgást egy meghibásodott gázüzemű fűtőberendezés okozta.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített műhely Ricsén, a Toldi Miklós utcában december 02-án. A cigándi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat és átvizsgálták az ingatlant. A tűzben a műhely feletti tetőszerkezet megsemmisült, azonban a ház lakható maradt. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotó: Illusztráció