Hírek


A 44. hét jelentősebb káresetei
2018. november 05. 12:01
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 83 alkalommal riasztották, amiből 29 műszaki mentés volt.

Sütőben felejtett étel okozott riadalmat egy miskolci társasházban, az Árpád úton október 29-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül jutottak be az épület első emeleti lakásba. Az egységek átvizsgálták és átszellőztették a helyiségeket, valamint eltávolították a sütőben felejtett ételt. Az eset során tűz nem keletkezett és személyi sérülés sem történt.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi házban Sályon, a Rózsavári utcában október 31-én. A tüzet, amely egy helyiséget érintett, a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók fojtották el. Az egységek átvizsgálták és átszellőztették az épületet, valamint eltávolítottak egy háztartási gázpalackot a házból. Az eset során senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Olajos rongyok gyulladtak meg egy ipari létesítmény tárolójában Sátoraljaújhelyen október 31-én. Az üzem könnyűszerkezetes csarnokában tárolt hulladék, mintegy száz négyzetméteren égett. A lángokat a sátoraljaújhelyi, a tolcsvai és a cigándi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával eloltották. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy családi ház szobája Tardon, a Béke úton november 03-án. A tűz három helyiséget érintett és jelentős mértékben megrongálta a tetőszerkezetet is. A lángokat a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók elfojtották, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében hozzátartozóik nyújtottak segítséget. A tűzben senki sem sérült meg.

Fotó: Illusztráció