Hírek


A 40. hét jelentősebb káresetei
2018. október 08. 12:06
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 108 alkalommal riasztották, amiből 41 tűzeset volt.

Egy családi ház két helyisége lángolt Erdőhorvátiban, az Egres utcában október 01-jén. A káresetet a tolcsvai és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók számolták fel. Az egységek kiérkezése előtt az ingatlan lakója elhagyta az épületet, őt a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi házban Tibolddarócon, a Balogh Ádám úton október 01-jén. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzelő-fűtő berendezés közelében lángoló éghető anyagokat és átvizsgálták a füsttel telítődött ingatlant. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a helyi önkormányzat nyújtott segítséget.

Teljes terjedelmében égett egy faszerkezetű hétvégi ház Miskolc külterületén, a Lyukóbányai úton október 02-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói elfojtották a lángokat és átvizsgálták az épület maradványait. A tűzben két darab háztartási gázpalack felrobbant, az eset során senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött össze a 35-ös számú főút 16-os kilométerszelvényében, Tiszaújváros belterületén október 03-án. A balesetben az egyik autó sofőrje életét vesztette. Az elhunytat a helyi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították és áramtalanították a járműveket.

Egy kamion, egy kisteherautó és egy személygépkocsi karambolozott a 26-os számú főút 19-es kilométerszelvényében október 03-án. A személygépkocsi sofőrje nem élte túl az ütközést. Az elhunytat a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították az összeroncsolódott autóból és áramtalanították a balesetben érintett járműveket.

Családi házban keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók Miskolcra, a Jázmin utcába október 03-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói elfojtották a lángokat, amelyek az ingatlan több helyiségében pusztítottak és a tetőszerkezetre is átterjedtek. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy lakóház mellett álló melléképület Csobádon, a Rákóczi úton október 03-án. A teljes terjedelmében lángoló, kilenc négyzetméter alapterületű melléképület tüzét az encsi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották. Az eset során senki sem sérült meg.

Gépi munkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Tibolddarócon, a Kácsi úton október 04-én. A gázszivárgás a helyi általános iskola előtt történt, ezért az oktatási intézményt mindenki elhagyta, a tanítást felfüggesztették. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók száz méteres biztonsági zónát jelöltek ki és folyamatos gázkoncentráció mérés mellett biztosították a helyszínt a veszélyhelyzet megszüntetéséig. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy lakóépület tetőszerkezete Sajóvámoson, a Zrínyi Ilona utcában október 06-án. A miskolci hivatásos tűzoltók eloltották a nyolcvan négyzetméter alapterületű ingatlan lángoló tetőszerkezetét és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a helyi önkormányzat nyújtott segítséget.

Fotó: Illusztráció