Hírek


A 31. hét jelentősebb káresetei
2018. augusztus 06. 11:19
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 115 alkalommal riasztották, amiből 50 műszaki mentés volt.

Berendezési tárgyak és ruhaneműk égtek Szentistvánban, a Petőfi Sándor utcában július 31-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, amely a száz négyzetméter alapterületű ingatlan egyik helyiségét érintette. Az egységek eltávolítottak egy háztartási gázpalackot az épületből és visszahűtötték. A lángok a tetőszerkezetre nem terjedtek át, a ház lakható maradt. Az eset során senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Cigándon, a Fő utcában augusztus 02-án. A helyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói rövid időn belül elfojtották a benzinüzemű jármű lángjait. Az egység kiérkezése előtt, az autó tulajdonosa megpróbálta megfékezni a tüzet, amely során égési sérülést szenvedett. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Olaj gyulladt meg egy vendéglátóhely konyhájában Miskolcon, a Szemere Bertalan utcában augusztus 03-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet, majd átvizsgálták és átszellőztették a helyiségeket. Az eset során senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi karambolozott a 25-ös számú főút 74-es kilométerszelvényénél augusztus 03-án. A műszaki mentést az ózdi hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egység áramtalanította a balesetben érintett járműveket és segítséget nyújtott a helyszín biztosításában. Az egyik autóban hárman utaztak, közülük senki sem élte túl az ütközést, a másik gépkocsi két utasát a mentők kórházba szállították.

Kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze Miskolcon, a Miskolctapolcai úton augusztus 03-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy embert feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadítottak a személyautóból, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A mentők két sérültet kórházba szállítottak.

Fotó: Illusztráció