Hírek


Huszonharmadszor is Tűzkakas
2018. augusztus 06. 07:35
Augusztus első hétvégéjén zajlott a Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület rendezésében. A hagyományoknak megfelelően a paksi ürgemezei strand forró homokján rúgták a bőrt a csapatok. A cél a vándorkupa elhódítása volt a tavalyi győztes jászberényiektől, ami végül a pécsieknek sikerült.
A csapatokat évről évre családtagok, baráti társaságok kísérik, akik és amelyek a rekkenő hőség ellenére most is kitartóan végigszurkolták a meccseket és hangosan buzdították a játékosokat. Sorsolás útján négy, egyenként öttagú csoportba kerültek a versenyzők, körmérkőzések során dőlt el, ki jut a legjobb tizenhat közé. Onnan már egyenes kieséses rendszerben folytak a mérkőzések. Két nap alatt, összesen ötvenhat meccs során dőlt el a vándorkupa sorsa.
 
A tavalyi győztes Jászberényi Öregfiúknak az idén nem sikerült a bravúr, a legjobb nyolc között buktak el, miután a paksiaktól 2:1-re kikaptak. A hazai pálya előnyét élvezve Paksnak és Szekszárdnak egészen a legjobb négybe sikerült bejutnia, ám a szekszárdiak 6:2-re alulmaradtak Kiskunhalas csapatával szemben, a paksiak pedig kemény küzdelem után 1:0 kikaptak az ózdiaktól. A dombóváriak még a legjobb nyolc között elvéreztek, miután 4:1-re alulmaradtak Komlóval szemben.
 
Az elődöntőben vérre menő küzdelmek folytak, a meleg és a fáradtság a második nap végére már jelentősen kiszívta a csapatok erejét. A Kiskunhalas-Miskolc mérkőzésből az előbbiek kerültek ki győztesen, a hosszabbítás során lőtték a mérkőzés egyetlen gólját. A Pécs és Ózd között zajló csatában a 4:4-es eredmény miatt hosszabbításra került sor, a büntetőkkel végül Pécs kerekedett felül.
 
A harmadik helyért Miskolc és Ózd mérte össze maradék erejét. A mérkőzés egyetlen gólját Ózd lőtte, ezzel ők állhattak fel a dobogó harmadik fokára.
 
A hétvége utolsó, mindent eldöntő meccsét Kiskunhalas együttese játszotta Péccsel. A második félidő első perceiben a pécsi csapat megszerezte a vezetést, és bár erejük látványosan fogyott, sikerült még egyszer a hálóba találniuk. Így 2:0-ra diadalmaskodtak a kiskunhalasiak felett, akik 2017 után az idén is a második helyet szerezték meg.
 
A Tűzkakas vándorkupája a mindent eldöntő mérkőzést követően 2014 után immár negyedik alkalommal a pécsiekhez került.
 
A szervezők a különleges teljesítményeket is díjazták. A huszonharmadik Tűzkakas gólkirálya tizennégy rúgott góllal a miskolci Szívós Gyula lett. A torna legjobb kapusának az ózdiak játékosa, Csák László bizonyult. A legjobb mezőnyjátékosnak a kiskunhalasi Kovács Mátét választották. A legsportszerűbb csapatnak járó elismerést a legkevesebb személyi hibával játszó Védesz Kft. Dunaferr létesítményi tűzoltósága vihette haza.
 
Végső sorrend:
1. Pécsi HTP
2. Kiskunhalasi HTP
3. Ózdi HTP
4. Miskolci HTP