Hírek


A 27. hét jelentősebb káresetei
2018. július 09. 13:30
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 72 alkalommal riasztották, amiből 35 műszaki mentés volt.

Egy elhanyagolt állapotú, lakatlan családi ház pincéjében keletkezett tűz Ózdon, a Zrínyi úton július 03-án. A helyi hivatásos tűzoltók a tűz oltása közben egy embert találtak a helyiségben, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult.

Teljes terjedelmében égett egy istálló Bánréve külterületén július 05-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal elfojtották a mintegy százötven négyzetméter alapterületű épület lángjait. Az egységek kiérkezése előtt az állatok egy részét kiterelték, azonban több nyúl és sertés odaveszett a tűzben. Az eset során senki sem sérült meg.

Öt személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze a 3-as számú főúton, Szikszó külterületén július 05-én. A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett járműveket és feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadítottak egy embert az egyik autóból. A karambolban összesen kilencen sérültek meg.

Kamionnal ütközött egy kisbusz és egy személygépkocsi a 3-as számú főúton, Csobád és Kiskinizs között július 06-án. A miskolci és az encsi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével három embert kiszabadítottak az összeroncsolódott személyautóból, azonban egyikük sem élte túl a balesetet.

Kamion hátuljába hajtott egy személygépkocsi az M3-as autópálya 136. kilométer szelvényénél, Mezőnagymihályi közelében július 07-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók egy főt feszítő-vágó berendezés segítségével szabadítottak ki az autóból. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Munkavégzés közben kigyulladt egy bálázógép Mezőzombor külterületén július 08-án. A teljes terjedelmében lángoló mezőgazdasági eszköz tüzét a szerencsi hivatásos tűzoltók elfojtották, az eset során senki sem sérült meg.

Berendezési tárgyak fogtak tüzet egy miskolci társasház negyedik emeleti erkélyén, a Hajós Alfréd utcában július 08-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a tüzet eloltották, a lángok nem terjedtek tovább a lakórészre. A tűzoltói beavatkozás idejére tíz lakónak kellett ideiglenesen távozni az épületből. A veszély megszüntetése után mindenki visszatérhetett az otthonába. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotó: Illusztráció