Hírek


A 15. hét jelentősebb káresetei
2018. április 16. 09:16
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 154 alkalommal riasztották, amiből 112 tűzeset volt.

Kigyulladt a helyi általános iskola tornatermének tetőszerkezete Szendrőben április 09-én. A szendrői, a bódvaszilasi, a kazincbarcikai, a miskolci és az aggteleki hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották el a lángokat. A tűzoltók a csarnokot átvizsgálták. Az eset során senki nem sérült meg.

Berendezési tárgyak fogtak tüzet egy lakóház szobájában Miskolcon, az Őzugró utcában április 10-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a lángokat elfojtották, így a tűz nem terjedt át az épület tetőszerkezetére. Az egység egy háztartási gázpalackot eltávolított az ingatlanból, amelyet visszahűtött. Az eset során nem sérült meg senki.

Kamion hátuljába hajtott egy kisteherautó az M30-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, Hejőszalonta térségében április 12-én. A műszaki mentést a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egységek feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a kisteherautó sofőrjét, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzoltói beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt lezárták a hatóságok, a forgalmat elterelték.

Fotó:illusztráció.