Hírek


Az 1. hét jelentősebb káresetei
2018. január 08. 14:00
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 64 alkalommal riasztották, amiből 18 műszaki mentés volt.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóházban, amelynek a tetőszerkezete is tüzet fogott Hernádnémetiben, a Jókai utcában január 01-jén. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy háztartási gázpalack felrobbant az épületben. Az egységek a lángokat elfojtották, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A tűzben nem sérült meg senki, a lakó elhelyezésében rokonai segítettek.

Egy építési telek előtt álló gázcsonkot rongált meg egy gépjármű Megyaszón, a Nagy úton január 02-án. A szerencsi hivatásos tűzoltók huszonöt méteres biztonsági zónát alakítottak ki a gázszivárgás körzetében és elszorították a sérült csövet. A gázszolgáltató a hibát megszüntette, a szivárgás a környékbeli lakókat nem veszélyeztette.

Családi házban keletkezett tűz Szentistvánon, az Arany János utcában január 06-án. Az ingatlan egyik szobájában berendezési tárgyak égtek, a tűz a födémszerkezetre is átterjedt. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók a lángokat elfojtották, azonban az épület lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a polgármester nyújtott segítséget.

Egy családi ház fürdőszobájában szólalt meg a szén-monoxid érzékelő Szirmabesenyőben, a Petőfi utcában január 07-én. A miskolci hivatásos tűzoltók az ingatlan mérőműszeres átvizsgálása során megemelkedett szén-monoxid szintet tapasztaltak. A mérgező gáz a fürdőszobában elhelyezett gázüzemű fűtőberendezésből áramlott vissza a lakótérbe. A szén-monoxid érzékelőnek köszönhetően nem sérült meg senki, a gázkazán további használatát a gázszolgáltató megtiltotta.

Fotó: Illusztráció