Hírek


Az 52. hét jelentősebb káresetei
2018. január 02. 11:07
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 97 alkalommal riasztották, amiből 43 műszaki mentés volt.

Szalagkorlátnak ütközött egy veszélyes anyagot szállító kamion az M3-as és az M30-as autópálya csomópontjánál, Debrecen irányába, az M3-asra vezető felhajtón december 27-én. A műszaki mentéshez a mezőcsáti és a miskolci hivatásos tűzoltókat, a megyei katasztrófavédelmi mobil labort, a regionális műszaki mentőbázis daruját és vegyi konténerét, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek ötven méteres védőzónát jelöltek ki a baleset helyszíne körül és áramtalanították a járművet. A sérült kamiont kamionmentő segítségével visszavontatták az úttestre, majd a hatóságok az igrici pihenőbe kísérték a szállítmányt. A veszélyes anyag átrakodását a katasztrófavédelem felügyelete mellett végezték. Az eset során nem sérült meg senki és veszélyes anyag sem jutott a környezetbe. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Szén-monoxid szivárgás gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat Vajdácskára, a Fő utcába december 27-én. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók megkezdték a családi ház átszellőztetését és elhagyták az épületet. A tűzoltók az ingatlan mérőműszeres átvizsgálása során több helyiségben is megemelkedett szén-monoxid szintet tapasztaltak, ezért javasolták a használatban lévő cserépkályha üzemeltetésének a felfüggesztését és a fűtőberendezés felülvizsgáltatását. A mentők négy embert szén-monoxid mérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Egy családi ház szobájában keletkezett tűz Ózdon, a Susa úton december 30-án. A helyi hivatásos tűzoltók a tűzeset felszámolása során egy elhunyt embert találtak az ingatlanban. Az egységek a tüzet eloltották és három darab sértetlen gázpalackot eltávolítottak az épületből. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indul.

Fotó: Illusztráció