Hírek


A 28. hét jelentősebb káresetei
2017. július 17. 10:50
Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 188 alkalommal riasztották, amiből 112 műszaki mentés volt.

Hatvannégy alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggő káresetek miatt július 11-én. A megyeszékhely tűzoltói Miskolcon hatvanegy helyszínen nyújtottak segítséget, főként forgalmi akadályt képező fák és nagyméretű lehasadt ágak eltávolításánál. Mezőkövesden villámcsapás miatt keletkezett tűz egy lakóház tetőszerkezetében. A lángokat a lakóknak sikerült eloltani a helyi hivatásos egységek kiérkezése előtt. A káresetek során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy hétszáz négyzetméter alapterületű baromfinevelde tetőszigetelése Mezőkövesd külterületén július 12-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók motoros roncsvágóval és kéziszerszámokkal megbontották az épület lemezborítású tetőszerkezetét, majd két vízsugárral elfojtották a körülbelül huszonöt négyzetméter kiterjedésű tüzet. A lángok a belső térre nem terjedtek át, így a bent tartott, mintegy négyezer állat közül egy sem pusztult el.

Berendezési tárgyak fogtak tüzet egy lakóházban, Tiszakesziben július 12-én. A Szabadság utcában történt káresethez a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat, valamint a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot riasztották. A beavatkozó erők három vízsugárral eloltották az ingatlanban lángoló berendezési tárgyakat és a tetőszerkezet tüzét. Az egységek kiérkezése előtt a lakónak sikerült elhagyni az épületet, azonban megsérült a tűzben. A munkálatokban a mezőcsáti önkéntes tűzoltók is segítséget nyújtottak, a sérültet a mentők kórházba szállították.

Mintegy kétszázötven darab nagyméretű szénabála égett Sárospatak határában július 15-én. A lángoló takarmányt a sátoraljaújhelyi, a cigándi, valamint az encsi hivatásos tűzoltók oltották el hat vízsugárral és kéziszerszámokkal. Az egységek munkáját három rakodógéppel segítették a helyiek. A tűzben nem sérült meg senki.

Fotó: Illusztráció